Română
Русский
English
0 Lei
Infoline şi Programări
84 00 00
bd. Negruzzi 4/2
3. Pregătirea pentru examinare
     Examenul mamografic nu necesită o pregătire aparte. Este nevoie doar ca în ziua şi ora stabilită anterior cu un consultant al Centrului de Diagnostic German să vă prezentaţi la investigaţie cu un act de identitate şi fişa de trimitere de la medicul specialist, în cazul în care o aveţi. De asemenea, dacă aţi efectuat anterior o mamografie sau o altă investigaţie imagistică a sânilor (ecografii, RMN, etc.), prezentaţi-le medicului imagist de la Centrul de Diagnostic German. Astfel, analizarea în comparaţie a celor două imagini, cea veche şi cea prezentă, va oferi un diagnostic mai corect al eventualelor probleme de la nivelul sânilor.

     În cadrul discuţiei prealabile cu medicul imagist al Centrului Diagnostic German, ar fi bine să-i explicaţi daca aveţi sau aţi avut probleme la nivelul sânilor. Informaţi-l cu exactitate despre următoarele aspecte:
- dacă aveţi durere sau noduli palpabili la nivelul glandelor mamare;
- dacă aveţi antecedente personale sau familiale de cancer la sân;
- dacă aţi suferit anterior operaţii la nivelul sânilor;
- aţi urmat sau urmaţi o anumită terapie hormonală.

     Important:
     Programaţi-vă mamografia după 10 zile de la începerea ciclului menstrual. Sânii vor fi moi şi nedureroşi, astfel că, practic, nu veţi simti disconfort în timpul efectuării procedurii. Oricum, fazele menstruaţiei nu afectează în nici un fel calitatea imaginii, e vorba doar de confortul Dvs.

     Este de preferat ca la mamografie să purtaţi haine din două piese, cum ar fi pantaloni şi bluză, pentru a simplifica dezbrăcarea pentru efectuarea mamografiei.

     Înainte cu câteva minute de a purcede la investigaţie, veţi scoate toate hainele din partea superioară a corpului, inclusiv bijuteriile sau obiectele de metal. Veţi trece, ulterior, la efectuarea propriu-zisă a procedurii. Un tehnician radiolog va plasa sânul între 2 plăci de plastic. Plăcile vor presa uşor asupra sânului. Această compresiune poate fi inconfortabilă pentru câteva secunde, dar este absolut necesară , întrucât ajută la îmbunătăţirea calităţii imaginii mamografiei.

     În ziua examinării, nu utilizaţi deodorante cu pulberi sau talc la nivelul axilelor sau pe sâni. Acestea ar putea crea confuzie la investigaţie.


 
2013 © COPYRIGHT CDG.
Toate drepturile sunt rezervate.
Infoline şi Programări
84 00 00
bd. Negruzzi 4/2
realizat de DQ Team