Română
Русский
English
0 Lei
Infoline şi Programări
84 00 00
bd. Negruzzi 4/2
3. IRM 3T
     Examinarea prin Rezonanţa Magnetică cu puterea de 3 Tesla este posibilă datorită aparatului Siemens Magnetom Skyra 3T, cel mai inovator utilaj în imagistică la nivel mondial. Este cel mai puternic şi sofisticat scanner al corpului uman creat până acum. Permite obţinerea imaginilor întregului corp cel mai clar şi mai precis posibil, într-un timp redus considerabil şi cu o putere de rezoluţie incomparabilă.
 
     Datorită puterii câmpului magnetic şi a tehnologiilor avansate, investigarea prin  Rezonanţa Magnetică 3T permite identificarea celor mai fine leziuni din corp, cu o dimensiune de chiar 2 mm, posibilitate nemaiîntilnită până în prezent. A devenit o modalitate indispensabilă în examenul imagistic neurologic, musculoscheletal, cardiovascular şi oncologic. Cu ajutorul investigaţiei, pot fi depistate boli în stadii incipiente pe care alte aparate de imagistică medicală nu le-ar detecta, îndeosebi la nivelul  creierului, al măduvei spinării, al coloanei vertebrale, al cartilajului articular, al ţesuturilor moi. Totodată, în anumite cazuri, Siemens Magnetom Skyra 3T permite diferenţierea afecţiunilor canceroase faţă de cele necanceroase din orice parte a corpului, indiferent de localizare. 


 
     Rezonanța Magnetică 3 Tesla oferă pacientului o mai mare toleranţă şi comfort în timpul examinării. Din acest punct de vedere, are 2 mari avantaje faţă de celelalte tipuri de investigaţii prin IRM:
1. Dispune de un tub de 70 de cm în diametru, ceea ce reduce sentimentul de anxietate şi senzaţia de claustrofobie la pacienţi;
2. Masa permite investigarea pacienţilor obezi, întrucât rezistă şi la persoanele cu o greutate de până la 250 de kg.
 
     Sistemul SKYRA 3 Tesla este extrem de eficient în caz de:
 
LEZIUNI ŞI MODIFICĂRI ALE SISTEMULUI NERVOS CENTRAL
  Acurateţea imaginilor expuse de aparatul SIEMENS MAGNETOM SKYRA 3T permite depistarea şi diagnosticarea unui şir lung de alte patologii ale sistemului nervos central. Dintre cele mai grave fac parte epilepsia, scleroza multipla, mielopatiile, etc.
 
     RMN 3T permite efectuarea spectroscopiei, o investigaţie datorită căreia, la nivelul creierului, pot fi diferenţiate leziunile beningne de cele maligne, pot fi evaluate recidivele tumorale cerebrale, transformările ţesutului sănătos în ţesut malign, leziunile cerebrale provocate de un AVC sau de alte patologii inflamatorii, infecţioase sau demielinizante.
 
     În acelasi timp, IRM 3T permite efectuarea tractografiei, o metodă extrem de utilă în cazul în care necesitaţi o intervenţie chirurgicală la nivelul creierului. Aceasta permite vizualizarea 3D a tracturilor materiei albe, în urma căreia neurochirurgii pot să-şi planifice operaţia în aşa fel încât să îndepărteze cât mai puţin din ţesutul sănătos al creierului.
 
     Datorită aplicaţiilor clinice inovative utilizate la IRM 3Tesla, poate fi diagnosticată şi tromboza venoasă cerebrală, pot fi determinate produsele de descompunere a sângelui şi pot fi vizualizate depozitele microscopice de Fier cu mult mai precis decât în cazul IRM convenţională. 
 

AFECŢIUNI ALE VASELOR SANGVINE INTRACRANIENE, ABDOMINALE, AFECŢIUNI ALE ARTERELOR BRAŢELOR, BAZINULUI ŞI MEMBRELOR INFERIOARE
 
     Metoda care permite examinarea vaselor a oricărei regiuni anatomice este Angiografia (sau arteriografie). Este investigația de primă intenție în determinarea patologiei vasculare și celor provocate de insuficiența sau lipsa circulației sangvine.
 
     Investigaţiile angiografice efectuate folosind scanner-ul RMN 3T pot fi derulate la un standard ce permite înlocuirea angiografiilor prin CT şi parţial angiografiile invazive  în absenţa  factorului de risc asociat razelor roentgen.
 
     Utilizând Siemens Magnetom Skyra 3 Tesla, e posibilă examinarea vaselor de calibru mare, mediu și mic, în special:
- Sistemulvascular intra- și extracerebral;
- Sistemul vascular pulmonar;
- Sistemului vascular al organelor interne;
- Aortografia;
- Arteriografia renală;
- Vasele membrelor superioare și inferioare.
 
PATOLOGIA CARDIACĂ LA MATURI ŞI COPII, INCLUSIV MALFORMAŢIILE CONGENITALE
 
     La aparatul SIEMENS Skyra 3T pot fi detectate şi cele mai fine leziuni cardiace.  Acesta permite:
- efectuarea flowmetriei (pentru a determina fluxul sangvin din vase);
- efectuarea coronarografiei (pentru a cunoaşte anatomia arterelor coronariene şi/sau dacă există un blocaj la nivelul arterelor inimii);
- angiografiei.
 
     Toate aceste investigaţii pot fi realizate în regim 4D. Analizele presupun şi substanţă de contrast, un preparat pe bază de Gadoliniu care nu provoacă reacţii alergice sau alte complicaţii.
 
TUMORI LOCALIZATE LA NIVELUL ORGANELOR INTERNE
 
     Datorită avantajelor pe care le are IRM 3Tesla, tumorile de orice natură pot fi vizualizate până la cel mai mic detaliu şi pot fi diferenţiate cu exactitate maximă de ţesutul sănătos sau de cel tumoral. Aparatul are capacitatea şi de a evalua gradul de vascularizare şi de malignizare al tumorii.
 
     Este disponibil protocolul RMN Screening al întregului corp, cu scopul depistării tumorilor și metastazelor, într-o singură investigație. Este o alternativă investigațiilor mai vechi (Scintigrafie, PET CT), dar nedăunătoare pentru organismul uman și mult mai simplă în realizare. Permite diferenţierea între afecţiunile benigne şi cele maligne, acestea din urmă putând fi depistate în stadiu incipient. Acurateţea imaginilor redate de aparat contribuie la detectarea tumorilor canceroase de dimensiuni milimetrice.
 
PATOLOGII ALE SISTEMULUI MUSCULO-SCHELETAL
 
     Prin programul Syngo MapIT, accesibil la IRM 3T, poate fi determinat cu o mare acurateţe gradul de afectare a articulaţiilor umărului, cotului, spatelui, şoldurilor, genunchilor, degetelor de la mâini şi de la picioare.
 
     Pot fi detectate precoce artrozele, vizualizată structura cartilajului articular. Datorită puterii mai mari a câmpului magnetic, examinarea unei regiuni ne poate oferi informație atât despre sistemul osos cât și a țesuturilor moi (mușchi, tendoane, ligament etc.), nefiind necesare mai multe tipuri de investigații imagistice pentru a obține diagnosticul.
 
     Examinarea prin IRM 3T este neinvazivă, nedureroasă, nu este iradiantă şi nu dăunează pacientului sub nici o formă. Datorită acesteea este posibilă examinarea simultană a mai multor regiuni ale corpului pentru o evaluare completă a stării de sănătate a Dvs.
 
     3T – VEDE TOTUL PRIN TINE!

2013 © COPYRIGHT CDG.
Toate drepturile sunt rezervate.
Infoline şi Programări
84 00 00
bd. Negruzzi 4/2
realizat de DQ Team