Română
Русский
English
0 Lei
Infoline şi Programări
84 00 00
bd. Negruzzi 4/2
2. Echipamentul CDG
     Secţia Tomografie Computerizată a Centrului de Diagnostic German este dotată cu aparatul SIEMENS Somatom Sensation 64 slices, unul din  cel mai performant utilaj 64 slice la ora actuală.   
   
     Performanţa sa se caracterizează prin calitatea excepţională a imaginilor obţinute, rapiditatea examinării şi doza minimă de raze X căpătată de pacient în timpul investigaţiei. La Centrul de Diagnostic German acest aparat este dotat cu cele mai noi soft-uri care permit de a implementa protocoale avansate utile pentru stabilirea unui diagnostic mai exact.

     Rapiditatea examinării este datorată capacităţii utilajului respectiv de a produce pînă la 192 de imagini timp de o secundă. Noţiunea 64 slice reprezintă cele 64 de secţiuni obţinute la o rotaţie completă a tubului, timp de o secunda aparatul reuşind să execute 3 rotaţii, respectiv se obţin 192 de secţiuni de o rezoluţie înaltă, cu distanţa între ele de pînă la 0,6 mm. Această caracteristică  permite să se obţină imagini de calitate superioară într-un timp de examinare foarte scurt, de până la 2-3 secunde

     Datorită tehnologiei “CARE Dose 4D”, care impune aparatul de a ajusta pentru fiecare tip de ţesut cantitatea de raze roentgen necesară, și timpului de examinare mult mai scurt faţă de utilajele mai vechi, ne permite de a reduce doza de iradiere a pacientului cu până la 60 %.

     La Centrul de Diagnostic German Tomografia Computerizată este dotată cu soft-uri de ultimă oră şi sunt utilizate protocoale de examinare cele mai noi care ne oferă posibilitatea de a face reconstrucţia coloră şi tridimensională a ţesuturilor şi organelor examinate. Datorită performanţei sale,  pe lângă examinările standard, SIEMENS Somatom Sensation permite efectuarea investigaţiilor angiografice cum sunt: Angiografia vaselor coronariene, Aortografia, Angiografia vaselor renale şi celor periferice. La fel este posibilă efectuarea colonoscopiei virtuale şi bronhoscopiei virtuale sau Osteodensitometriei prin Tomografie computerizată, care este la moment cea mai exactă metodă de a determina gradul de mineralizare a osului.     Apariţia utilajului de tomografie computerizată SIEMENS Somatom Sensation 64 slice printre metodele medicale de diagnostic din Republica Moldova a simplificat mult procedura de diagnostic cu succes îndrumând tactica de tratament.
 
2013 © COPYRIGHT CDG.
Toate drepturile sunt rezervate.
Infoline şi Programări
84 00 00
bd. Negruzzi 4/2
realizat de DQ Team