Română
Русский
English
0 Lei
Infoline şi Programări
84 00 00
bd. Negruzzi 4/2
2. IRM 1,5T
     Odată cu apariţia investigaţiilor prin rezonanţă magnetică s-a uşurat cu mult procedura de diagnostic medical, necătând la faptul că primele aparate aveau posibilităţi modeste. Lipsa reacţiilor adverse şi contraindicaţiilor, neinvazivitatea, simplitatea execuţiei şi informativitatea crescută faţă de alte metode de diagnostic existente, a impus dezvoltarea acestei ramuri medicale şi crearea utilajului mai performant de rezonanţă magnetică, cum este aparatul de putere 1,5 Tesla. Această evoluţie a permis de a studia mai minuţios ţesuturile şi organele afectate cu un răspuns exact şi foarte util pentru medicii clinicişti. Acest aparat este folosit pentru investigaţiile de rutină în diferite patologii cerebrale, a organelor interne, aparatului locomotor şi în patologiile cardiace.
 
     Caracteristicele cele mai importante ale sistemelor de rezonanţă magnetică 1,5 Tesla este calitatea excepţională a imaginilor, timpul de examinare scurt şi posibilitatea aplicării protocoalelor avansate de investigare (neuroperfuzie, angiografie fără contrast, flow-metrie, colangiografie virtuală etc). Faţă de aparatele de rezonanţă magnetică mai vechi 1,5 Tesla permite de a cerceta mai minuţios chiar şi cele mai fine leziuni, intr-un timp de examinare cu mult mai scurt. Dacă până acum pentru un protocol standard era nevoie de la 20 minute până la 1-2 ore, atunci la utilajul de 1,5 Tesla investigaţia durează 10-15 minute.
 
     Datorită câmpului magnetic de 1,5 Tesla a devenit posibil de investigat angiografic corpul uman, care până atunci se făcea doar prin Tomografie Computerizată, ce a permis de a cerceta starea vaselor sanguine şi ţesuturile care nu sunt sensibile la examinare tomografică. De asemenea lipsa radiaţiei  sau altor efecte negative asupra corpului uman pe parcursul examinării şi masa mobilă a aparatului a permis investigarea întregului corp fără necesitatea repoziţionării pacientului, printr-un singur protocol.
 
     În Republica Moldova primul aparat de rezonanţă magnetică 1,5 Tesla este Siemens Magnetom Avanto 1.5T şi a fost instalat la Centrul de Diagnostic German în luna octombrie a anului 2009. La moment este cel mai performant sistem 1.5T din ţară datorită produselor opţionale cu care este dotat aparatul. Pentru a implementa caracteristicele inovatoare ale rezonanţei magnetice Siemens Magnetom Avanto 1,5 Tesla, medicii Centrului de Diagnostic German au petrecut mai multe stagieri internaţionale, în cele mai renumite clinici europene. Aceasta a permis efectuarea celor mai complicate şi informative investigări din Republica Moldova.
 2013 © COPYRIGHT CDG.
Toate drepturile sunt rezervate.
Infoline şi Programări
84 00 00
bd. Negruzzi 4/2
realizat de DQ Team