Română
Русский
English
0 Lei
Infoline şi Programări
84 00 00
bd. Negruzzi 4/2
4. Echipamentul CDG
     Centrul Diagnostic German este înzestrat cu 2 sisteme de Rezonanţă Magnetică: Siemens Magnetom Skyra 3T şi SIEMENS Magnetom Avanto 1,5T în complectaţie maximală.
 
     SIEMENS MAGNETOM  SKYRA cu puterea câmpului magnetic de 3 Tesla este considerat la moment cel mai performant sistem 3T din lume, utilizat pentru diagnostic care e adaptat la necesităţile medicilor şi optimizează considerabil confortul pacienţilor.
 
     Performanţa acestui utilaj se caracterizează în primul rând prin fineţea, precizia şi calitatea excepţională a imaginilor. Este datorată rezoluţiei înalte şi multiplelor opţiuni suplimentare cu care e dotat aparatul SIEMENS Magnetom Skyra 3T. Cu apariţia acestui aparat, o serie de investigaţii care până acum se efectuau doar prin metode invazive au început a fi făcute neinvaziv, indolor şi fără nici un risc pentru sănătatea şi integritatea pacientului.
 
     Datorită soft-ului şi protocoalelor suplimentare cu care este dotat aparatul dat, a devenit posibil de a examina neinvaziv metaboliţi a unor leziuni patologice cum ar fi tumorile şi chisturile, opţiune utilizată în diferenţierea lor ca fiind benigne sau maligne, protocol numit spectroscopie, sau vizualizarea tridimensională a tracturilor nervoase, protocol numit tractografie, pentru aprecierea integrităţii sau gradului de lezare a lor.
 
     La fel ca şi la aparatele cu puterea de 1,5 Tesla, este posibil de investigat pacientul angiografic doar că aici investigaţia este de o exactitate mai mare şi cu un spectru mai larg de de opţiuni suplimentare, care ne permite să vizualizăm starea vaselor atât în format tridimensional cât şi în timp real.
 
     O calitate importantă a acestui aparat este rapiditatea examinării, fără afectarea calităţii imaginilor, care ameliorează considerabil confortul pacientului, în unele cazuri la un protocol standart fiind suficient doar 2 minute pentru o examinare complexă, ceea ce face ca pacientul să se afle în aparat pe o perioadă mai mică. A dispărut problema pacienţilor cu exces în greutate datorită mesei mobile şi performante, care suportă pacienţi cu masa corpului de până la 250 de kilograme. S-a optimizat şi comfortul pacienţilor claustrofobi prin rapiditatea examinării şi prin dimensiunile tubului de 70 cm, care este mai mare decât la aparatele de generație mai veche.
 
     Un al doilea aparat de Rezonanţă Magnetică este SIEMENS MAGNETOM AVANTO 1.5T SQ76x32,  produs de compania SIEMENS special pentru Centrul de Diagnostic German în anul 2009 care este un sistem de Rezonanţă Magnetică cu puterea de 1.5Tesla, cu un spectru larg de aplicaţii clinice. MAGNETOM AVANTO 1.5T asigură o calitate superbă a imaginilor de Rezonanţă Magnetică la 1.5T, viteza de obţinere şi procesare a datelor este mai mare care are scopul de a stabili un diagnostic imagistic final sigur şi indiscutabil.
 
     Aparatul Siemens Magnetom Avanto cu puterea de 1,5 Tesla, aparţine sistemelor de clasa I-a, ce oferă posibilitatea vizualizării  digitale a imaginilor în format tridimensional 3D, ceea ce permite precizarea mai bună a localizării şi extinderii unei leziuni. Este folosit pentru studierea afecţiunilor localizate la nivelul capului, gâtului, toracelui, abdomenului, bazinului, vaselor, glandelor mamare şi scheletului osos.
 
     Ce înseamnă sistem de Rezonanţă Magnetică de clasa I-a?
- aplicaţii inovative care sporesc multiplu performanţele clinice şi rapiditatea procesării;
- obţinerea permanentă a imaginilor de Rezonanţă Magnetică de calitate excepţională;
- simplificarea planificării investigaţiilor şi procesarea datelor obţinute;
- diagnostic rapid şi confident al celor mai dificile maladii;
- timp de examinare scurt, care variază între 15 şi 45 minute;
- gradient de recepţie "TIM coil" foarte uşor;
- confort audio cu reducerea sunetului sistemului de Rezonanţă Magnetică cu până la 97%.
 
     Aparatul este dotat cu soft-ul TIM (Total Imaging Matrix), asigurând un nivel excelent de flexibilitate, precizie şi viteză. Este exclusă necesitatea pentru repoziţionarea pacientului şi schimbul manual al receiver coils. MAGNETOM AVANTO de clasa I-a asigură flexibilitatea totală, cu aplicaţii inovative pentru toate regiunile anatomice ale corpului uman. Doar MAGNETOM AVANTO cu tehnologia TIM permite o examinare extraordinară şi inegalabilă a întregului corp uman la un FOV "field of view" de 205 cm fără repoziţionarea pacientului sau schimbare de gradient magnetic sau de recepţie.
 
     SIEMENS MAGNETOM AVANTO este inzestrat cu tot setul de soft-uri care permit de avea o gamă largă de investigaţii cum sunt: evaluarea neinvazivă a circulaţiei lichidului cefalo-rahidian, angiografia vaselor intracerebrale fără introducerea substanţei de contrast, RMN fusion - suprapunerea imaginilor RMN - RMN sau RMN – CT etc.
 
     Ambele aparate de rezonanţă magnetică SIEMENS Magnetom Skyra 3T şi SIEMENS Magnetom Avanto 1,5T sunt dotate cu dozatoare automate ULRICH, care ne permite cu o exactitate mai mare să administrăm substanţa de contrast la pacient, fiind necesar de introdus doar datele pacientului şi cantitatea de contrast necesară, dozatorul automat administrând cu o precizie maximală.
 
     Progresul tehnico-ştiinţific din ultimii ani care s-a manifestat în medicină a contribuit considerabil la bunăstarea şi la sănătatea populaţiei, schimbând radical metodele de diagnostic şi contribuind la tactica de tratament pentru eficientizarea sa. Cu apariţia Rezonanţei  Magnetice SIEMENS Magnetom Skyra 3T şi SIEMENS Magnetom Avanto 1,5T  s-a simplificat procedura de diagnostic a pacienţilor cu patologii neclare şi dificil de diagnosticat sau cele care necesită o examinare mai minuţioasă la nivel de ţesuturi şi celule!
 
2013 © COPYRIGHT CDG.
Toate drepturile sunt rezervate.
Infoline şi Programări
84 00 00
bd. Negruzzi 4/2
realizat de DQ Team