Română
Русский
English
0 Lei
Infoline şi Programări
84 00 00
bd. Negruzzi 4/2
5. Pregatirea pacientului p/u colonoscopie
     Dacă anterior aţi efectuat investigaţiile de irigoscopie, colonoscopie - vă prezentaţi cu rezultatele precedente. De dorit să aveţi cu D-tră cărticica medicală de ambulator.
Cu 3 zile înainte de examinare:
     De exclus din alimentaţie: carne, legume, fructe, ciuperci, pâine, terciuri, paste, cafea;

     Se permite doar:
           1. Produse lactate (în afară de brînza de vaci)- lapte, smîntînă, lapte acru, iaurt fără coloranţi şi aditivi, caşcaval topit;
           2. Brînză sau caşcaval – mărunţit prin răzătoare  în I-a şi II-a zi pînă la amiază;
           3. Omletă (în I-a şi II-a zi pînă la amiază);
           4. Bulion limpede, miere de albini,sucuri limpezi,apă minerală,ceai.
     Ultima zi (a III-a) se permite de băut numai lichide (bulion limpede,sucuri limpezi, apă minerală, ceai).

     La ora 14:00 începeţi pregătirea intestinului.

     Procuraţi în farmacie 4 pliculeţe de „EFFECOL PREP, care se dizolvă în 4 litri de apă fiartă, răcită la temperatura camerei, şi se bea timp de 4-6 ore. Important este ca fiecare pliculeţ să fie dezolvat în 1 litru de apă, şi după ce este administrat, se dezolvă următorul plic. În caz dacă
în farmacie este doar preparatul “EFFECOL”, în cazul acesta trebuie să procuraţi 12 pliculeţe, fiind ca în acest preparat doza substanţei active este mai mică, care deasemenea trebuie de dizolvat în 4 litri de apă.
     Dacă nu puteţi găsi aceste preparate, care sunt mai efficiente, pentru pregătirea intestinului puteţi folosi şi alte preparate: 4 pliculeţe de FORTRANS, care se dizolvă în 4 litri de apă fiartă, răcită la temperatura camerei, şi se bea timp de 4 ore ( de la 14:00 pînă la 18:00) sau 300 ml sol. Duphalac, care deasemenea trebuie de dizolvat în 4 litri de apă. 
     După aceasta seara se poate de băut lichide limpezi, de mîncat nu se poate nimic! 
     În zilele de pregătire pentru colonoscopie puteţi primi medicamentele necesare pentru Dumneavoastră cu excepţia preparatelor de fier şi cărbune.

CLISMA ESTE CATEGORIC INTERZISĂ!!!

     În ziua ivesigaţiei nu mîncăţi şi nu beţi nimic. Vă prezintaţi la CDG cu o oră înainte de ora programării la investigaţie. Pentru a efectua  Examenul Preanstezic Expres obligatoriu( ECG, hemoleucograma, ionograma şi coagulograma) dupa care  veţi fi consultat de medicului anesteziolog . Pentru siguranţa şi securitatea sănătăţii Dumneavoastră  Examenul Preanestezic se efectuează numai în CDG şi anume în ziua efectuării colonoscopiei,  din cauza pregătirii destul de severe necesară la această investigaţie. Rezultatele anterioare a investigaţiilor sus-numite nu se vor accepta  deoarece nu reflectă măsura completă starea Dvs de sănătate în momentul respectiv  pentru stabilirea deciziei despre efectuarea anesteziei.

     După colonoscopie veţi fi supravegheat şi monitorizat  în camera de trezire, aproximativ 1-2 ore  pentru a vă reveni complet după anestezie. Este de dorit să vă fie alături un însoţitor.

Nota: Este necesar să aveţi o suma suplimentară de 250 lei pentru Examenul Preanestezic Expres şi 330-660 lei în caz că va fi necesară biopsia.

În ziua investigaţiei nu se poate de condus automobilul.

Dacă apar întrebări referitor la pregătire apelaţi (022)840-925.
Servicul programări: (022)84-00-00.
2013 © COPYRIGHT CDG.
Toate drepturile sunt rezervate.
Infoline şi Programări
84 00 00
bd. Negruzzi 4/2
realizat de DQ Team