Română
Русский
English
0 Lei
Infoline şi Programări
84 00 00
bd. Negruzzi 4/2
5. Pregatirea pacientului p/u colonoscopie
     Deoarece pregătirea pentru colonoscopie și informația despre starea generală de sănătate sunt elemente esențiale pentru reușita procedurii, este recomandat să aveți cu Dvs. cartela medicală de ambulator și rezultatele examinărilor anterioare, în caz că ați efectuat o irigoscopie, gastroscopie sau colonoscopie.

    Pregătirea pentru colonoscopie trebuie să înceapă cu 3 zile înainte de examinare:
    În această perioadă, se recomandă de exclus din alimentaţie: carnea, legumele, fructele, ciupercile, pâinea, terciurile, pastele, cafeaua.

    Se permite de inclus în alimentație:
           1. Produse lactate - laptele, smântâna, laptele acru, iaurt fără coloranţi şi aditivi, caşcaval topit, cu excepția brânzei de vaci!!!
           2. Brînză sau caşcaval – mărunţit prin răzătoare în I-a şi II-a zi de pregătire până la amiază;
           3. Omleta, în I-a şi II-a zi de pregătire, până la amiază;
           4. Bulion limpede, miere de albini, sucuri limpede, apă plată, ceai.
   
     În ultima zi (a III-a) de pregătire se permite de consumat doar lichide (bulion limpede, suc limpede, apă plată, ceai), în prima jumătate a zilei.
     La ora 14:00 se începe pregătirea intestinului. Aveţi nevoie de DUPHALAC (400 ml), care se întrebuinţează în felul următor:     La ora 14:00 se dizolvă 200 ml de Duphalac în 2 litri de apă plată,   se consumă porţionat timp de 3-4 ore. Faceţi o pauză         18:00 – 19:00. La ora 19:00 se mai dizolvă 200 ml de Duphalac în 2 litri de apă şi se consumă timp de 2 ore pâna la 21:00. Seara înainte de somn luaţi   3-4 capsule de Espumizan (Simeticon) 40 mg.

     Dacă nu reușiți să găsiți „Duphalac” pentru pregătirea intestinului puteţi folosi şi alt preparat: 4 pliculeţe de Fortrans, care se dizolvă în 4 litri de apă fiartă, răcită la temperatura camerei. Se bea timp  de 4-6 ore ( de la 14:00 pînă la 20:00). 
    După aceasta, seara după 18:00 se poate de consumat doar lichide limpezi! 
    În zilele destinate pregătirii pentru colonoscopie, puteţi în continuare primi medicamentele pe care administrați ordinar, cu excepţia preparatelor de fier şi cărbune.

    Nu se permite efectuarea clismei evacuatorii !!!

    În ziua ivesigaţiei nu mâncaţi şi nu beţi nimic. Vă prezentaţi la CDG cu 1 oră înainte de ora programată pentru examinare. În acest timp, veți efectua un examen preanestezic, necesar evaluării stării generale a sănătății Dvs. și aprecierii riscului anestezic, urmat de consultul medicului anesteziolog. Examenul Preanstezic Expres (ECG, hemoleucograma, ionograma şi coagulograma) este obligatoriu și se face doar la CDG, în ziua efectuării colonoscopiei. Rezultatele anterioare a investigaţiilor sus-numite nu se vor accepta deoarece nu reflectă în măsură completă starea Dvs. de sănătate în ziua procedurii.

    După colonoscopie veţi fi supravegheat şi monitorizat de către medicul anesteziolog aproximativ 1-2 ore. Este recomandabil să veniți cu un însoţitor.
    În ziua efectuării colonoscopiei, nu se permite de condus automobilul !!!

    Nota: Prețul colonoscopiei este 1650 lei, însă este necesar să aveţi suplimentar cu Dvs. suma de 250 lei pentru Examenul Preanestezic Expres şi între 330 - 660 lei, prețul examenului histologic al bioptatului, în caz că va fi prelevat.   

    Dacă aveți întrebări suplimentare referitor la pregătire, nu ezitați să apelaţi specialistul nostru la nr. (022) 84 09 25, între orele 15:30 și 17:00. La fel  informație utilă puteți obține telefonând serviciul CDG Call Center: (022) 84 00 00.
2013 © COPYRIGHT CDG.
Toate drepturile sunt rezervate.
Infoline şi Programări
84 00 00
bd. Negruzzi 4/2
realizat de DQ Team